N-a vrut decat sa te iubeasca…


Nu. Nu doar ea e vinovata. Stiu ca iti vine greu sa accepti, mai ales acum, cand totul e inca proaspat in inima si mintea ta si iti vine sa urli de nervi si, poate, sa te razbuni si tu, asa cum a facut-o ea.

Nu. Nu doar ea e vinovata. Aminteste-ti de toate zilele in care i-ai spus „Da”, ea lasand totul balta pentru a veni sa te vada, dupa care nu i-ai mai raspuns la telefon sau ti-ai cerut scuze spunand ca a intervenit ceva, desi acel „ceva” putea fi lejer amanat. Sau toate razgandirile tale.

Nu. Nu doar ea e vinovata. Cand a venit la tine cu un trandafir in dinti, dupa ce te asteptase ore in sir, pentru ca tu ii spusesesi ca ai treburi de facut, iti amintesti ce a gasit in casa ta? Iti amintesti ochii ei din seara aceea?

Nu. Nu doar ea e vinovata. Cand te-a rugat sa n-o mai minti si i-ai spus ca vrei sa aiba incredere in tine, dupa care ti-a aratat c-o minti in continuare si, la intrebarea „Cine sunt eu pentru tine?”, i-ai raspuns rece „Nimeni!”, iti amintesti ce reactie a avut?

Nu. Nu doar ea e vinovata. Cand tu, cu buna stiinta iti bateai joc de sufletul ei, suflet pe care il asezase in palma ta si pe care il aruncai si-l calcai in picioare, cat credeai ca va rezista?

Nu. Nu doar ea e vinovata. Ci si tu. Ai omorat-o incetul cu incetul si, in clipa in care viata s-a scurs din ea, a reactionat partea aceea urata. „Omul e o fiinta capabila de absolut orice.” Exista un prag al suportabilitatii pentru oricine. Odata atins, e greu de prevazut ce se va intampla dar, foarte rar va fi ceva bun.

Peste ani, cand iti vei aminti de ea, o vei face altfel. Iti vei aminti si raul facut, dar si binele, si umbrele, dar si luminile. Si, niciodata, un singur rau facut intr-un moment de uriasa tensiune, nu va fi suficient pentru a judeca un om. Niciodata. Asa cum un singur rau ce ti-a fost facut de un om nu va putea sterge tot binele de pana atunci. Dar, pentru asta va trebui sa cresti si sa intelegi. Sa intelegi si apoi sa ierti. Da, sa ierti. Pentru tine. Pentru ea. Pentru tot ce a fost frumos intre voi. Pentru linistea pe care ti-o oferea. Pentru ca ii pare rau si stii si tu asta. Pentru ca stii bine cat e de placut sa stai cu ea. Pentru ca stii bine cum se simtea sufletul tau langa al ei. Pentru ca e… altfel.

Si sa nu uiti niciodata ca nu e deloc o noutate ca iubirile neonorate se razbuna, mai ales cele ce pareau reciproce,  dar nu au fost nicicand asa.

Capul sus, plange-ti durerea, implineste-ti scopul si apoi, cand te vei opri din nebunie si te vei vindeca, analizeaza din nou ce s-a intamplat. Ofera timpului timp sa aseze lucrurile si inimii tale bucuria de a simti din nou… Ea n-a vrut decat sa te iubeasca…

Reclame

Un comentariu la “N-a vrut decat sa te iubeasca…

  1. Petre spune:

    Textul tau mi-a amintit de o foarte veche melodie…

    Dar tu chiar crezi ca i iubire adevarata moare?..Eu, nu!!1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s