Aberatii ale lumii in care traim


Echipa nationala de fotbal a Romaniei U16 a pierdut in urma cu vreo cateva zile un meci cu nationala similara a Germaniei, scor… 1-10. Baietii au fost foarte afectati de aceasta infrangere, asa ca, pe drumul de intoarcere, cativa dintre ei au socotit ca trebuie sa spele rusinea asta fiind politicosi, galanti, adevarate exemple de oameni care stiu ce inseamna disciplina. Ups, asta era varianta SF. Ce s-a intamplat insa in realitate e altceva: cativa dintre ei au socotit ca e intelept sa faca glume de doi bani pe seama unei pasagere care dormea. Ba, mai mult,pentru ca isprava sa nu ramana necunoscuta, unul dintre ei s-a si filmat cu telefonul mobil si apoi a publicat pe facebook inregistrarea. Stirea si filmul pot fi vazute aici.

Acum vreo cateva saptamani, unul dintre oamenii de baza ai nationalei, Gabriel Tamas, a ajuns la Politie pentru ca s-a imbatat ca un porc, a spart usa de la intrarea unui bloc si a adormit pe jos.

Tamas, Mutu, Pancu si lista poate continua. Oameni care castiga din fotbal sute de mii de euro. Pentru? Pentru a ne distra.

Prin comparatie, cu cat este platit un medic? Cu cat este platit un profesor? Mult, mult mai putin. E normal sa platim pe cei care ne distreaza mai mult decat pe cei care ne formeaza ori ne salveaza viata? E normal sa promovam drept modele indivizi care nu-s in stare sa articuleze doua fraze fara a face dezacorduri? E normal ca singurul model de succes promovat sa fie acela care se masoara… in bani?

Cunosc doi medici romani care sunt printre cei mai buni specialisti din lume in domeniile lor de competenta. Sunt pensionari acum. Au muncit toata viata, au salvat mii de oameni, iar acum primesc app.1800 de lei/luna. Iar sportivii, daca au realizat ceva performante, beneficiaza de o renta viagera mai mare, in unele cazuri, chiar si 4 ori! Lista o puteti gasi aici.

Poate ne vom trezi intr-o zi si vom intelege unde ne vor duce aceste tampenii…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s